A kollagénpeptidek 5 típusa

A kollagén peptidek 5 típusa

A marha kollagén a kollagén legnépszerűbb formája, ami egyben a legtöbbet kutatott is egyben.

 

· Marha kollagén

A használt részek: bőr, csontok, inak, porcok és a tehenek méhlepénye. A kollagén típusai: I., III. és IV. Típus. A marha kollagén a kollagén legnépszerűbb formája az élelmiszeriparban. A bennük megtalálható kollagén típusai miatt, egy kiváló fehérje, amely támogatja a test minden szövetét. Különösen hasznos a bőr és a csont egészségének javítása érdekében.

 

· Sertés kollagén

Felhasznált részek: Sertés bőr és csontja. A kollagén típusai: I. és III.

A sertés kollagén hasonló a marha kollagénhez, kivéve, hogy nem tartalmaz IV. típust. Mivel a legközelebb áll az emberi kollagénhez, gyakran használják az orvosbiológiai iparágban.
 
 
 

· Csirke kollagén

Az alkalmazott részek: csirkecomb, porc, bőr, lábtő és nyak. A kollagén típusai: I, II, III, IV, V és IX.

A hidrolizált csirke kollagén kevésbé népszerű, mint a szarvasmarha, bár a csirkecombokat széles körben használják zselatin és más alapanyagok előállítására, általában olyan országokban népszerű, mint Kína, Indonézia, Románia, Moldova és Jamaica.

A csirke peptidek kollagén típusai a használt márkától és az alkalmazott részektől függően eltérőek, de a csirkecomb (a leggyakoribb rész) rendkívül gazdag az I. típusú kollagénben.

 

· Tengeri kollagén

A használt részek: szövetek, bőr, koponya, szaruhártya és különböző tengeri élőlények embrió szervei.

A kollagén típusai: I. típus

A tengeri kollagén különböző tengeri állatokból származó szöveteket tartalmazhat, beleértve a halakat, tengeri csillagokat, medúza, szivacsokat, tengeri sünöket, polipokat, tintahalakat, tengeri növény és garnélarákot.

Kizárólag halakból készült termékeket nevezhetik hal kollagénnek.

A tengeri kollagénnek számos előnye van, beleértve az kinyerés során a kollagén magasabb hozamát, a környezetbarát feldolgozást és a könnyebb felszívódást (mivel könnyebb molekulái vannak).

Ez azonban csak az I. típusú kollagénre korlátozódik.